Kreativci

za kreativce do 18. godine starosti

Razigraj, pokreni skulpturu/objekt

Natječaj za djecu i mlade uz izložbu keramike Dinamičke strukture u Galeriji ULUPUH

Članovi ULUPUH-a, oblikovatelji umjetničkih objekata od keramike, u rujnu ove godine zajedno će izlagati u Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 u Zagrebu. Tema njihove zajedničke izložbe je „dinamičke strukture“ i osmislila ju je kustosica Višnja Slavica Gabout. Radoznali smo vidjeti kako biste Vi odgovorili na tako postavljenu temu.

Struktura je ustroj, način na koji je nešto složeno od međusobno povezanih elemenata. Primjere različitih struktura nalazimo svuda oko nas. U prirodi strukture nalazimo kod bioloških organizama i minerala, a postoji i mnogo neobičnih i fascinantnih primjera struktura koje je čovjek stvorio, sastavio, izgradio. One su u glazbi, matematici, informatici, literaturi, likovnoj umjetnosti, arhitekturi. Kuća ili zgrada u kojoj živiš primjer je strukture koju je čovjek stvorio, prostorije u tvom domu čine strukturu, učionice u tvojoj školi također.

U skulpturi/objektu strukturu gradimo volumenima. Pozivamo te da načiniš skulpturu/objekt ili reljef slaganjem istih ili različitih volumena. Možeš koristiti oblike koji su pravilni (kugla, kocka, stožac, valjak…) ili nepravilni, koristeći glinu, glinamol, plastelin ili neki drugi sličan materijal koji ti je dostupan. Te oblike možeš međusobno slijepiti, nanizati (na nit), povezati ih istim materijalom od kojeg su sačinjeni, položiti ih jedne uz druge tako da čine cjelinu. Zamišljene dijelove tvoje strukture možeš i utisnuti ili izdubiti u materijalu koji koristiš. Važno nam je da ta cjelina bude dinamična, kao da je u pokretu, a to možeš ostvariti slažući oblike u spirale, dijagonale ili tako da pojedini dijelovi budu postavljeni kao da ‘ispadaju’ iz cjeline ili se ‘jedva’ drže na njezinu rubu – sam isprobaj i odaberi. Tako ćeš stvoriti zanimljive, ‘zaigrane’ strukture koje je uzbudljivo promatrati i koje, iako nepokretne, pred nama žive neku nijemu igru, napetu ili šaljivu, kako odlučiš.

Evo kako su to riješili neki od autora koji će izlagati na izložbi u Galeriji ULUPUH:

Fotografije vaših uradaka pošaljite nam e-poštom na adresu kreativci3@gmail.com najkasnije do 29.9. 2017. U mejlu navedite ime i prezime; koliko godina imate i gdje živite. Vaše ćemo radove objaviti na ovoj stranici u zasebnoj online galeriji a autora ili autoricu najzanimljivijeg rada nagraditi ćemo jednom od knjiga o umjetnosti iz naše biblioteke.

Željno očekujemo Vaše radove!

Poziv se odnosi na male i mlade kreativce do 18. godine starosti!

Izložbu Dinamičke strukture  u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH moći ćete pogledati od  19. do 29. rujna 2017., od 10 do 20 sati radnim danom, subotom od 10 do 13 sati. Svi ste dobrodošli!  Ulaz je slobodan.

Ovaj je natječaj osmislila i priredila Lucija Gudlin, članica ULUPUH-ove Sekcije za keramiku, porculan i staklo, profesorica na Odjelu za dizajn keramike Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu

Program Natječaja za male i mlade kreativce u 2017. godini podržava Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport.

Oglasi

Što ti misliš o ovome?

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

Information

This entry was posted on 11. rujna 2017 by and tagged , , , , , .

Navigacija

%d bloggers like this: