Kreativci

za kreativce do 18. godine starosti

Moja ilustracija

Na natječaj Moja ilustracija (niže u ovom tekstu) pristigla su nam 23 rada. Hvala svima na odazivu – uvijek nas veseli vidjeti vaše radove, duhovite, čudesne, maštovite. Posebno nas je razveselio odaziv čitavih grupa učenika, osnovnoškolaca, te smo odlučili slijedeće:

Dodijeliti grupnu nagradu OŠ „Vladimir Nazor“ Neviđane, otok Pašman – Likovna skupina „Mašta radi svašta“ (voditeljica učiteljica Ivana Medić)

Dodijeliti grupnu nagradu polaznicima Likovnog i grafičkog Studia IR iz Zagreba (obje grupe)

Radovi srednjoškolaca svi su odreda izvedeni s velikom pažnjom i posvećenosti, svaki na način koji odgovara osjećajnosti i ukusu njihovih autora. Naša je ilustratorica Sanja Pribić ipak među njima izdvojila dva koja su je se posebno dojmila: rad Ivane Stečuk (18.g.) zbog originalnosti i svježine rada koji izborom tehnike i rasporedom likova unutar prikaza duhovito slijedi sadržaj teksta te rad Eni Sergo (18. g) zbog ugođaja prolaznosti kojeg je ostvarila finim, filigranski preciznim crtežom olovkom.

Sve pristigle radove objavljujemo u nastavku:

OŠ „Vladimir Nazor“ Neviđane, otok Pašman – Likovna skupina „Mašta radi svašta“ (8 – 10 godina); Voditeljica skupine: učiteljica Ivana Medić

Polaznici Likovnog i grafičkog Studia IR iz Zagreba (7 – 10 godina) – 1. grupa:

Polaznici Likovnog i grafičkog Studia IR iz Zagreba (7 – 10 godina) – 2. grupa:

Pojedinačne prijave mladih autora od 15 do 18 godina:

Učenici OŠ „Vladimir Nazor“ Neviđane, otok Pašman – Likovna skupina „Mašta radi svašta“ (voditeljica učiteljica Ivana Medić) javili su nam se po primitku nagrade, Kataloga hrvatskih ilustratora, i poslali nam ove fotografije (baš su simpatični):

 

Ilustracije su važan dio opreme teksta – susrećemo se s njima od malena,  u slikovnicama i u školskim udžbenicima, gdje nam pomažu u razumijevanju gradiva. I kasnije, kad odrastemo, možemo ih vidjeti u časopisima i knjigama gdje tumače tekst, proširuju mu značenje ili su naprosto ukras stranice. U zagrebačkoj Galeriji ULUPUH svoje će radove od 16. travnja izložiti 18 ilustratora. Pedesetak radova objavljeni su u udžbenicima, slikovnicama, časopisima, enciklopedijama…Pozivamo i Vas da izradite jednu ilustraciju uz tekst – na listu papira ispišite odabrani kraći tekst (tuđi ili vlastiti, pjesmu, stih, riječ ili izraz…) i uz njega osmislite odgovarajuću ilustraciju – slikovni prikaz koji taj tekst na neki način tumači, ili mu dopunjuje značenje. Sve su tehnike dozvoljene, od flomastera, drvenih bojica, tuša, do akvarela, kolaža ili digitalnih alata – možete ih koristiti i u pisanju teksta i u izradi ilustracije. Promislite o kompoziciji – u kakav ćete odnos postaviti tekst i ilustraciju: hoće li ona okruživati tekst, biti pored njega, u kojem će odnosu veličina biti tekst i oslikani dio papira. Hoće li tekst dijelom ulaziti u ilustraciju, ili će biti jasno odvojen od nje. Na raspolaganju Vam je mnoštvo mogućnosti, i u tome se i krije ljepota ilustriranja.

Naš stručni žiri sastavljen od profesionalnih ilustratora odabrati će najzanimljiviji rad – autoru/autorici odabranog rada pokloniti ćemo jednu od knjiga o umjetnosti iz naše biblioteke. Radove ostalih natjecatelja/ica biti će objavljene na ovoj stranici u zasebnoj online galeriji.

Fotografiju svog rada (jednog, ne više njih) pošaljite nam na adresu kreativci3@gmail.com najkasnije do 29.4.2016. U mejlu navedite ime i prezime; koliko godina imate i gdje živite.

Željno očekujemo Vaše radove!

Poziv se odnosi na kreativce do 18. godine starosti!

Izložbu ilustracija u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH u Tkalčićevoj 14 moći ćete  pogledati od 16. do 29. travnja 2016., radnim danom od 10 do 20 sati, u subotu od 10 do 13 sati. Ako u međuvremenu odlučimo organizirati i radionicu, o tome ćemo Vas ovdje obavijestiti.

Pozivnica na izložbu s ilustracijom Vedrana Klemensa

Pozivnica na izložbu s ilustracijom Vedrana Klemensa

Oglasi

Što ti misliš o ovome?

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Informacije

This entry was posted on 14. travnja 2016 by and tagged .
%d bloggers like this: